mozaikZapostavila sam pisanje bloga u poslednje vreme. Ni sama ne znam zašto, ali nisam baš bila motivisana. Počnem, pa prestanem. Obrišem, pa ponovo počnem. Pomalo me je lepo vreme izmamilo iz kuće. Pomalo proslava 200 godina od podizanja Drugog srpskog ustanka sa svim pratećim manifestacijama. Da u sve ovo uvrstim prolećni umor, nema baš mnogo smisla, jer i sam ne verujem u to. Naprosto, nije mi se pisalo. Možda zato što nisam navikla. Ja sam bankar, mada trenutno bez posla, ali ipak bankar. Zbog moje radoznalosti i zaineresovanosti za eSvet postadoh i bloger. Početnik.

A da je bilo tema za pisanje, bilo je.

PayPal pustio primanje novca za Srbiju, najavljeno dovodjenje Ubera u Beograd, YouTube Partnership program konacno dostupan u Srbiji, na Paliću se održava ( tačnije u ovom momentu, je održana ) Konferencija o eTrgovini i ePoslovanju, Torbica privodi kraju pripreme za Novu Energiju sa impozantnim spiskom učesnika, NBS objavila Nacrt Odluke o elektronskom načinu izvršenja platnih transakcija… Nešto sam sigurno i preskočila zahvaljujući mojim vankućnim aktivnostima.

O svakoj od ovih stavki bi se mogao pisati poseban post, ali ja to ovom prilikom neću uraditi.

Da primim novac putem PayPala još nisam probala, samo sam propratila iskustva drugih. Ono što je meni značajno, to je sama činjenica da je pušten, ostalo će teći svojim putem.

Uber mi je zanimljiv kao varijanta. Kad budem dolazila u Beograd, ne planiram da koristim BusPlus, od koga je napravljena cela nauka, kojom ne želim da se zamaram. Da li će karta moći da se očita, koliko važi, preslišavanja kontrolora i komunalnih policajaca, ne, hvala. Za taksi nemam dovoljno novca, jer su beogradski taksisti bezobrazno skupi (po nekad se pitam da li njihovi automobili troše neko drugo gorivo, a ne ovo koje koriste taksisti u drugim gradovima). Znači Uber.

YouTube Partnership program… znam da treba mnogo pregleda da bi se zaista od toga zaradilo, ali kao što navedoh u prvoj stavci, bitno je da varijanta postoji. Gejmeri će se obradovati, pri tom mislim i na mog sina, a možda jednom i ja sebe budem snimala u kuhinji dok spremam djakonije u Marijelinom Svetu…

Skup na Paliću o eTrgovini… zanimljivo, bar po ovome što sam propratila. Kako kaže g-din Slobodan Krstić, nije pitanje da li će, nego kada će eFaktura zameniti dosadašnje fakture u Srbiji. Lično, smatram da je krajnje vreme.

Nacrt Odluke o elektronskom načinu izvršenja platnih transakcija možete pogledati na sajtu NBS, o tome nekom drugom prilikom.

Nova Energija… možda sam je namerno ostavila za kraj. Nešto što me veoma interesuje, sa velikim brojem zanimljivih tema i još zanimljivijih učesnika, ali, na žalost, trenutno za mene nedostupno. Prioriteti su trenutno drugačiji.

Nije lako biti nezaposlen, posebno u Srbiji. Posebno kad imaš 43 godine i živiš u malom gradu gde je gotovo nemoguće naći posao. Kad imaš dva studenta. Jednog aktuelnog i jednog u perspektivi.

Ali bar imam svoj eSvet. Mogu da idem gde želim, da čitam o čemu god želim, pa, u kranjoj (ili početnoj) liniji i oglase za posao… Možda se pojavi i nešto po mojoj meri. Ako ne, napraviću sama. Sklopiću svoj mozaik.

Kad – tad.